top of page

Wat je geeft krijg je terug

Karma Yoga

Cirkelll_edited_edited.png

Iedereen heeft weleens gehoord van het woord karma, maar wat betekent het nou eigenlijk? Karma is een term afkomstig uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘actie’ of ‘daad’. Karma houdt in dat je terugkrijgt (of niet) wat je hebt gemanifesteerd, zowel goed als kwaad.


Waar is karma yoga op gebaseerd?

Karma yoga is de yoga van ‘actie’! We leren hier vriendelijkheid en mededogen te hebben, zonder iets terug te verwachten. Het gaat erom dat je de filosofie van yoga toepast in het dagelijks leven, zodat je deel uit kan maken van iets groter dan jijzelf.


Hoe voer je karma yoga uit?

Karma yoga voer je uit door een goede daad voor iemand anders te doen, zonder hier iets voor terug te verwachten. Je intentie moet dus puur en zuiver zijn. Het is als basis vooral belangrijk eerst van jezelf te gaan houden door liefdevoller en zachter te zijn voor jezelf. Het gaat erom dat je zelf in balans bent, anders kan je nooit anderen helpen. Leef in harmonie en met de beste intenties naar jezelf en je medemens toe! 


Wat is het resultaat?

Je kunt meer de diepte ingaan met het integreren van yoga in het dagelijks leven. Door karma yoga kun je stappen maken op je pad naar verlichting en hier veel voldoening uithalen. Als we dit allemaal meer zouden doen, kunnen we een wereld creëren met meer onvoorwaardelijke liefde!

'Karma yoga onderscheidt zich doordat de yoga pas begint als je van de mat afstapt!'

'How people treat you is their karma; how you react is yours.'

- Wayne Dyer -

bottom of page