top of page

Find your balance

Hatha/Anusara Yoga

Waar is Hatha/Anusara Yoga op gebaseerd en hoe voer je dit uit?

Hatha yoga is de basis voor veel andere Yogastijlen. Hatha staat voor Ha (de zon, het mannelijke) & Tha (de maan, het vrouwelijke) en verenigd dus twee tegenovergestelde dimensies van ons bestaan. Ook betekent Hatha ‘krachtig’ in zowel fysiek als mentaal aspect. Het richt zich op de fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten van ons leven. Het draait bij Hatha Yoga om het vrijmaken van energie, het samenbrengen van lichaam en geest, het in contact komen met jezelf en het bereiken van eenheid. De verbinding tussen je lichaam en geest doe je door yogahoudingen te combineren met ademhalingsoefeningen. De ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat je bewust bent van je ademhaling en kunnen energie geven, energie laten vloeien of juist energie loslaten.


Verschil Anusara en Hatha?

Anusara betekent ‘bewegen met de stroming van zaligheid, volg je hart’. Anusara yogalessen zijn gecentreerd rond een zinvol thema welke de houding en intentie bepaalt die wordt opgeroepen door de leraar tijdens de les. Anusara Yoga is verder gebaseerd op Hatha Yoga.


Wat is het resultaat?

Je bereikt uiteindelijk een staat van balans en evenwicht en vind innerlijke rust en harmonie. Het vermindert de stress, erg fijn dus om even tot rust te komen uit het hectische alledaagse leven! Yoga in het algemeen zorgt ervoor dat je soepeler wordt, maar werkt ook positief voor de organen en het zenuwstelsel.

‘Een basis yogastijl gebaseerd op verbinding van lichaam en geest’

'Yin Yang - The ancient symbol of harmony reminds us that life is a balancing act and most fulfilling when we learn to embrace its dualities: the ups & downs, good times & bad, joys & challenges'

bottom of page