top of page

BoekUp
''Start jouw persoonlijke Reis''

Om het gemakkelijk te maken hebben wij de boeken in volgorde gezet van begin spiritueel ontwaken tot aan ver op je reis zijn. Ze gaan jou letterlijk omhoog helpen naar jouw doel en de persoon die jij diep van binnen bent!

Boekentip van de maand 

Freedom from the known (J. Krishnamurti): 

Dit boek maakt je bewust van het leven als mens in een gewelddadige en onplezierige wereld. Hij probeert je zelf te laten nadenken door vragen te stellen en je bewust te maken van jouw situatie. Hierdoor zul je eindelijk meer te weten komen over jouw ware zelf en geluk en liefde terug kunnen vinden. Het wordt geen makkelijke journey maar het is het volledig waard!

2faccbbdb28523ebd62572172f1984cd.jpg
Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl
De edele kunst van Not Giving A F*ck Mark Manson, BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

Tip

De edele kunst van not giving a f*ck

(The subtle art of not giving a f*ck)

Kies waar jij je energie en tijd aan wilt besteden. Het is belangrijk om alleen f*cks te geven aan wat jij echt belangrijk vindt. Dit boek laat op een fijne en confronterende manier zien hoe jij op een realistische manier vrijer kan zijn in het leven. Je hebt de touwtjes voor een beter leven in jouw eigen handen.  

Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl

Fase 1

elementaire gewoontes, atomic habits james clear BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

Elementaire Gewoontes

(Atomic Habits) 

Het draait allemaal om de methode waarmee we onze dagelijkse gewoontes sturen. Dit boek biedt een bewezen methode die uitstekend werkt om eindelijk je 'slechte' gewoontes aan te passen en je doelen te bereiken. Zo kun je aan de slag met je goede gewoontes!

Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl
de kracht van het nu, the power of now eckhart tolle BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

De kracht van het nu

(Power of now)

Pas als je in het hier en nu leeft, zul je oprecht innerlijke vrede, geluk en liefde kunnen ervaren. Dit boek geeft handvaten om het Nu direct te ervaren. Zo kunnen we onszelf bevrijden van ons verstand en openstaan voor de wereld om ons heen en het belangrijkste onze ware zelf terugvinden. 

De eerste fase gaat over inzicht krijgen vanuit de buitenste laag (meer oppervlakkig) op je leven. Het gaat over de gewoontes die je hebt (waar je je vaak niet bewust van bent) en het belang van het in het hier en nu zijn.  

Fase 2

De tweede fase gaat over bewustwording. Wat heb ik vroeger meegemaakt? In hoeverre speelt dit in mijn dagelijks leven nog een rol? Omarm ik mijn innerlijke kind of duw ik deze juist weg? Als we hier bewust van worden kunnen we pas echt gericht gaan helen. 

Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl
ongezien opgegroeid lindsay c. gibson BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

Tip

Ongezien opgegroeid

(Adult Children of Emotionally Immature Parents)

Als je als kind fysiek niks ontbroken hebt, kun je nog steeds veiligheid of liefde gemist hebben. Dit boek maakt je bewust van de opvoeding die je gehad hebt en welke gevolgen hieraan kunnen vastzitten. Ze geeft inzicht in eenzaamheid, waarom ouders soms emotioneel niet voldoende kunnen geven en waarom pogingen tot een goed gesprek vaak op niks uitlopen. Uiteindelijk zul je je ware zelf meer terugvinden en een emotioneel gezonder leven kunnen leiden. 

Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl
Het helen van je innerlijke kind Susanne Hühn BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

Het helen van je innerlijke kind

Het voelt soms alsof de enige versie van onszelf de volwassen zelf is, maar eigenlijk is ons innerlijke kind nooit verdwenen. Ons innerlijke kind is onze kern. We zetten alleen vaak ons kind aan de kant omdat zij/hij er in deze maatschappij niet mag zijn. Dit boek omschrijft, doormiddel van oefeningen, hoe je jezelf kan bevrijden door het contact met je innerlijke kind te herstellen. Pas als we luisteren naar ons innerlijke kind kunnen we helen. Zo zal je weer vol in het leven staan met vreugde en fantasie.   

Fase 3

Verzet je niet! Het is belangrijk om de trauma's die we hebben meegemaakt en patronen die we hebben aangeleerd niet weg te duwen, maar juist te leren omarmen. Door dit te doen zullen we makkelijker kunnen helen en veranderen. Pas als je innerlijke kind jouw vertrouwen heeft kun je stappen gaan maken. 

Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl
Afdwalen in je ziel Alberto Villoldo BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

Afdalen in je ziel

(Soul Journeying)

Met behulp van meditatiereizen kun je jezelf en anderen helen. De ziel bestaat volgens hem net als het hart uit 4 'kamers'. Uiteindelijk zul je kunnen helen en de werkelijke reden waarom je hier op aarde bent weer kunnen herinneren!

Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl
Het leven liefhebben door acceptatie Tara Brach BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

Tip

Het leven liefhebben door acceptatie (Radical Acceptance)

Door persoonlijke verhalen, geleide meditaties en gedichten weet ze tot de kern van een probleem te komen. Dit boek heeft mij laten inzien wat pas echte acceptatie is. Door acceptatie openen er deuren in je leven die je brengen tot je echte zelf en deze leren te omarmen en liefhebben. 

Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl
Patronen doorbreken Hannie van genderen BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

Patronen doorbreken

(Breaking Negative Thinking Patterns)

Als je steeds weer dezelfde fouten maakt en je gedrag hardnekkige patronen vertoont. Dan helpt schematherapie je verder. Dit boek maakt duidelijk hoe patronen van gedrag, gedachten en gevoelens zijn ontstaan en hoe je deze kunt gaan doorbreken!

Fase 4

Het zien van het grotere geheel. Doordat veel aangeleerd is, in plaats van zelf na te denken, is het belangrijk om goed onze waardes te herzien. Is dit wel mijn mening of is deze gevormd door anderen? Klopt het wel dat wat autoriteiten zeggen altijd feiten zijn of zijn het maar verdraaide meningen? Door hier bewust van te worden, zullen we onze ware zelf terugvinden die geen volger is maar zelf nadenkt!

Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl
Het einde van je wereld Adyashanti BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

Het einde van je wereld

(The end of Your World)

Het klinkt duister, maar eigenlijk is het iets heel positiefs. Het gaat over het ontwaken van mensen uit hun bekende gevoel van wie ze denken te zijn en wat de wereld is. Dit boek laat inzien dat we geen afgescheiden individuen zijn, maar juist allemaal een geheel vormen. We laten ons ego te vaak de overhand nemen over ons leven, dit boek brengt daar verandering en vooral verlichting in!

Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl
De mythe van normaal Gabor Maté BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

Tip

De Mythe van normaal

(The Myth of Normal)

Dit boek legt schok-wekkende verbanden tussen de rol van stress, trauma en de druk van het moderne leven op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Vrijwel alle ziekte is een natuurlijke weerspiegeling van het leven in een ongezonde samenleving. Volgens Gabor ligt de sleutel tot herstel in verbinding, medemenselijkheid en het omarmen van onze authenticiteit. Hoe je kunt helen in een toxische maatschappij, vind je in dit boek. 

Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl
Wanneer je lichaam nee zegt Gabor Maté BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

Wanneer je lichaam nee zegt

(When The Body Says No)

Het is heel belangrijk om naar ons eigen lichaam te luisteren. Als we dit niet doen zullen we continue over onze eigen grenzen heenlopen en stress opbouwen. Dit heeft weer grote gevolgen op onze gezondheid. Dit boek laat ons de onlosmakelijke koppeling tussen lichaam en geest inzien en de wijsheid die in onszelf te vinden is om te helen. 

Fase 5

Deze fase gaat verder dan bewustzijn, het gaat om het voelen ervan. In wezen voelen wie je bent en waar jij voor staat, zonder ook maar een of andere autoriteit te volgen. Het toont de kern van het leven. 

Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl
Kundalini Gopi Krishna BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

Kundalini (Engels)

The Evolutionary Energy in Man

Kundalini verwijst naar een opgerolde spirituele kracht die zich in de basis van de wervelkolom bevind. Eenmaal ontwaakt (door meditatie en yoga) stijgt de kracht omhoog en vind het uitdrukking in de vorm van spirituele kennis en uiteindelijk verlichting. Dit boek biedt waardevolle ervaringen van de schrijver en laat jouw de balans terugvinden in het leven!

Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl
Freedom from the known, vrijheid van het bekende J. Krishnamurti BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

Tip

Vrijheid van het bekende (Freedom from the known)

Dit is het beste boek wat ik ooit gelezen heb. Dit boek duwt je geen kant op, maar laat je eigen zelf spreken. De enige die het antwoord weet op of er bijvoorbeeld een God/waarheid/realiteit is, dat ben je zelf. Niet een of andere autoriteit. Onvolwassenheid ligt in het totaal negeren van 'het zelf'. Jezelf begrijpen is het begin van wijsheid. En wat ben jij zelf, de individuele jij?

Dit boek geeft op een prachtige manier antwoord op deze vraag en vele anderen. Het laat de kern van het leven zien.

Galaxy Achtergrond Boek-Up YippieYoga.nl
Be as you are, Sri ramana maharshi David Godman BoekUp, Boekentips, Boeken, YippieYoga.nl

Be as you are

In ons dagelijkse leven lijken we nooit genoeg te nemen met onszelf. We moeten er mooier uitzien, we moeten beter presteren op het werk en ook nog eens perfecte ouders zijn. Pas als we dit inzien en niet langer zoeken (naar bijvoorbeeld validatie), dan komt het 'hier en nu' binnen ons bereik. We kunnen dan ons ware wezen accepteren, zonder hiertegen te vechten. Door dit boek kom je voorbij zoeken en zul je genoegen nemen met je daadwerkelijke zelf. 

bottom of page