top of page
Vrouw maakt yoga pose op top van berg

Yoga voor Beginners

Als beginnend yogi is het begrijpelijk dat je overweldigt wordt door allerlei verschillende yogastromingen.

Waar begin ik mee? Welke stijl past bij mij? En wat gaat yoga mij brengen?! Dit zijn allemaal vragen die ik had, voordat ik mijn yogi lifestyle ging opbouwen. Hieronder een mooi overzicht van wat yoga is, de voordelen van yoga, hoe je van start kan gaan en wat tips om je reis te starten!

Waar is yoga ontstaan?

Yoga komt uit het oude India waar het al eeuwen lang word beoefend in verschillende vormen. Veel yogavormen hebben oud Indiase Sanskriet benamingen. Zo betekent Asana – houding en Prana – levensenergie.

 

Wat is yoga nu eigenlijk?

Yoga betekent letterlijk 'verbinden' in het Sanskriet (oud-Indiaas). Er wordt bedoeld het verbinden van lichaam en geest doormiddel van ademhaling en verschillende Asana’s (houdingen).

Waar is deze verbinding gebleven in de huidige maatschappij? We zijn zo druk bezig met werk, kinderen en zelfs in onze vrije tijd leiden we onszelf af door onze telefoon en televisie. We zijn afgescheiden geraakt van onze authentieke zelf, welke er ook niet mag zijn in deze huidige maatschappij, en leven vanuit ons hoofd en niet ons hart.

 

‘Yoga is perfect om jezelf weer in contact te brengen met je diepere zelf, pak het leven op samen met je innerlijke kind!’

 

Waarom beginnen met Yoga?

Nou ten eerste is yoga gewoon geweldig door de ontspanning die het meebrengt! Natuurlijk is niet elke vorm even ontspannend, onder het kopje verschillende yogastijlen kun je vinden waar elke stijl om draait.

Yoga biedt over het algemeen niet alleen fysieke voordelen, zoals verbetering van flexibiliteit, kracht en evenwicht. Ook zijn er veel mentale voordelen, zoals vermindering van stress, verbeteren van focus en leren op een liefdevollere manier met jezelf en anderen om te gaan.

 

‘Als de kern van yoga gevonden is, zal de geest en het lichaam liefdevol samenleven.’

Hoe kan ik beginnen met yoga?

Hieronder een aantal handige stappen om je op weg te helpen met je journey!

Als je liever wat hulp krijgt dan kun je ook de online cursus Yoga Stap voor Stap met Happy with Yoga volgen. Dit is een cursus van 9 lessen waarbij je stap voor stap alle basishoudingen van de Yoga leert. Je kunt dit lekker thuis en op jouw tempo uitvoeren. 

1. Kies een stijl: Er zijn veel verschillende stijlen van yoga, van snelle en uitdagende stijlen tot rustige en ontspannen stijlen. Kies een stijl die bij je past en als je op een gegeven moment een nieuwe uitdaging zoekt dan kies je gewoon een nieuwe stijl!

2. Investeer in een yoga-mat: Een yoga-mat helpt bij het creëren van een comfortabele en veilige beweegomgeving voor je yoga-oefeningen. Zonder mat zullen sommige oefeningen pijn gaan doen en zal je er soms stijver uitkomen dan dat je begon, dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

 

Zie alle yogabenodigdheden die jouw op weg gaan helpen!

 

3. Zoek een yogaklas of een yogaleraar: Het beste is om te beginnen met yoga onder begeleiding van een ervaren yogaleraar. Zo kun je zeker zijn dat je houdingen juist aanleert/uitvoert en het maximale uit je yoga-oefeningen halen.

 

4. Wees geduldig en blijf oefenen: Yoga is een reis, niet een bestemming. Het is belangrijk om geduld te hebben en door te blijven gaan, alleen zo zal je de vruchten ervan kunnen plukken. Vergelijk jezelf vooral niet met anderen, iedereen heeft zijn/haar eigen journey!

 

Heel veel succes en plezier op jouw yoga reis

- Namasté-

Yoga Stap voor Stap - Happy with Yoga

Vind je het toch moeilijk om zelf aan de slag te gaan?

Dat begrijpen we helemaal.

Daarom hebben onze mede yogi's en yogini's van

Happy with Yoga een yoga cursus opgesteld voor beginners met 9 lessen die jij lekker thuis kan volgen op jouw tempo.

vrouw in yoga gebedshouding
groep menen beoefenen Yoga op het strand
bottom of page