top of page

Wat houdt zelfvertrouwen in? En hoe vergroot je dit?Zelfvertrouwen hebben, de huidige technologieën maken het niet makkelijk. We kunnen ons tegenwoordig vergelijken met miljoenen mensen door social media, dating apps, Netflix etc. Hierdoor zien we allerlei uitersten, mensen die aantrekkelijk gevonden worden – mensen die worden verafschuwd, hoe goed het leven op Instagram lijkt versus de realiteit van het nieuws waarin sommige mensen op gruwelijke wijze vermoord worden. Onze hersenen zijn niet gemaakt om ons op zo'n grote schaal te kunnen vergelijken en dingen mee te krijgen.


Een realistische blik

Vroeger leefden we in dorpen, waarin het enige wat we meekregen de nabije omgeving was, tegenwoordig lijken we alles te weten. Aangezien ons brein zich vooral richt op wat beter kan, lijken we onszelf nooit goed genoeg te vinden.


Laten we eerlijk zijn, als we ons met mensen zoals Miley Cyrus, Adriana Lima en Christiano Ronaldo vergelijken, dan zullen we nooit goed genoeg lijken. Ze hebben hun uiterlijk mee, hebben een groot talent en miljoenen fans. Maar dit betekent niet dat zijzelf gelukkig hoeven te zijn, zelfs zij hebben ook hun idolen, waaraan ze in hun hoofd waarschijnlijk nooit kunnen tippen.


Het is dus belangrijk om te zien dat we goed genoeg zijn zoals we zijn, natuurlijk betekent dit niet dat we niet onze dromen moeten najagen. Maar het betekent wel dat we al het recht hebben om nu al trots op onszelf te zijn en onszelf zelfverzekerd te mogen voelen, ook al hebben we geen miljoenen fans. Wil je ook Zelfverzekerd in je schoenen leren staan maar lukt het zelf nog niet echt? Dan kan de online cursus Blijvend Zelfvertouwen enorm behulpzaam zijn.


5 tips

Hieronder vijf tips om onszelf zelfverzekerder te voelen:bottom of page