top of page

Hoe word je de mooiste versie van jezelf?


vrouw spreid armen in de natuur

Laten we eerlijk zijn, als we niet bewust leven zullen we nooit weten of we nou de mooiste versie van onszelf zijn. Sta je er weleens bij stil of je echt datgene doet wat je belangrijk vindt? Ga je om met mensen die je energie geven of voel je je schuldig om nee te zeggen? Doe je werk dat je leuk vindt of voelt het als je thuiskomt eerder of je de Mount Everest beklommen hebt? Het is belangrijk om grotendeels dingen te doen die overeenkomen met je waarden. Als we dit niet doen zullen we energieloos en chagrijnig door het leven gaan, en nee ik denk niet dat dat de mooiste versie van onszelf is.


Hoe kom je erachter wat je belangrijk vindt?

Door de jaren heen hebben we onszelf, door onze ouders en omgeving waaronder school, veel moeten aanpassen. Hierdoor zijn we ons ware zelf verloren en weten we niet meer goed wie we zijn en wat we waard zijn. Hierdoor durven we bijvoorbeeld geen ‘nee te zeggen’ en kiezen we een baan uit om te bewijzen hoe goed we wel niet zijn. Jezelf terug vinden en er achter komen wat je belangrijk vindt kan dan best lastig zijn. Al helemaal als je niet omringt wordt met mensen die hetzelfde doen en je steunen. In dit geval is het dan ook vooral belangrijk om je omgeving en jouw situatie in kaart te brengen. Wat hebben jouw omgeving, werk en vrienden jou te vertellen? Wil je echt dit leven leiden of zijn er andere dingen die je belangrijker vindt? En staat jouw omgeving daar achter? Heb je dit in kaart dan kan je verder met de tips hieronder.


5 Tips

Als je je afvraagt hoe je dichter tot jezelf kan komen en je plezier terugvindt dan zijn hier vijf tips. Yoga kan vooral goed helpen ter ondersteuning van jouw persoonlijke reis. Je zult hierdoor dichter tot jezelf kunnen komen en bewust gaan leren leven. Een echte aanrader is het online Yogaplatform practice Happy with Yoga, hier kun je ook een kort maandabonnement afsluiten om even te kijken of het wel echt bij je past.bottom of page