top of page

De 8 tekenen dat je spiritueel aan het ontwaken bent


De 8 tekenen dat je spiritueel aan het ontwaken bent

Spiritueel ontwaken wat houdt dat in? Iedereen heeft weer zijn eigen definitie van spiritueel ontwaken. Spiritueel ontwaken zal als resultaat bij iedereen hetzelfde uitpakken en dat is meer liefde, verbinding en compassie hebben voor jezelf en de wereld om je heen.


Een spirituele ontwaking hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, het kan heel simpel zijn. Het gaat erom dat je eerlijker naar jezelf en jouw situatie leert kijken. We zijn namelijk allemaal puur geboren en in kern spirituele wezens. Het gaat er bij spiritueel ontwaken om dat je weer dichter tot jouw echte kern leert komen. Belangrijk is om de leugens die je jezelf verteld en de waardes die je zijn opgelegd door de maatschappij en jouw familie onder de loep neemt. Zijn dit wel mijn waardes? Waarom lieg ik tegen mezelf? Waar sta ik achter en wat geeft mij voldoening in het leven? Door jezelf vragen te stellen en hier bewust mee bezig te blijven, zul je sneller erachter komen wie je daadwerkelijk bent en waar jij voor staat. Hoe lang dit proces duurt verschilt bij een ieder, meestal duurt dit wel enkele maanden tot jaren.


Voor iedereen is spiritueel ontwaken weer anders, maar er zijn wel een aantal tekenen die voor velen overeenkomen:


1. Je gaat puurdere wezens en energieën meer waarderen, zoals de natuur en dieren.

Doordat we dichter tot onze eigen kern komen door in het huidige moment te leren leven, zullen we sneller de gehaaste en slechtere vibes voelen van mensen en de natuur in drukke steden. We stralen allemaal energie uit (aura), naarmate we dichter tot onszelf komen voelen we deze energieën sterker. Het wordt dan soms zelfs lastig onze eigen energie te onderscheiden van die van anderen. Daarom voelt de natuur dan steeds vaker als een echt thuis, hier bevinden zich voornamelijk pure energieën van dieren en de natuur. We horen fijne geluiden, ruiken gezonde lucht en staan open voor het groen van de prachtige bomen om ons heen.


2. Je leert meer compassie te hebben voor jezelf.

Door jezelf beter te leren kennen en meer te leven naar waar jijzelf voor staat en wat jouw echt voldoening geeft, zal je uiteindelijk meer liefde voor jezelf kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om onszelf in zo'n moeilijke periode te steunen, hierdoor zullen we onszelf meer openen. Eigenlijk is het leren luisteren naar ons innerlijke kind die we voor langere tijd weg hebben gestopt.


3. Er ontstaat een aparte tegenstelling, je voelt je vrijer, maar ook meer eenzaam.

Je ziet steeds meer in dat de mensen om je heen vooral met zichzelf bezig zijn en niet oprecht willen luisteren naar jouw. Aan de andere kant leer je jezelf meer accepteren waardoor je meer liefde ervaart voor jezelf. Het kan een heel moeilijk proces zijn als je inziet dat je er volledig alleen voor staat. We voelen dat we onszelf willen leren kennen, maar zien in dat de maatschappij dit niet toestaat. We hebben namelijk geleerd dat huilen niet goed is, dat we hard moeten werken, het hebben over onze ware zelf een taboe is en ons kwetsbaar opstellen vaak lijdt tot pijn. Naarmate je meer over jezelf leert, zul je ontdekken dat je steeds verder afgescheiden raakt van de mensen om je heen en je niet meer/eigenlijk nooit op een level met de maatschappij hebt gezeten. Je zal misschien wel omringt zijn met familie en andere mensen, maar je zult je eenzaam voelen, omdat de meesten vaak alleen een 'jouw' willen zien die zij voor ogen hebben.


4. Je wordt gevoeliger voor slecht/toxisch voedsel.

Door spiritueel te ontwaken, zul je eerder naar behoeften van je lichaam luisteren. Je zult merken dat je vaker de pizza of kant en klare hap overslaat, ook zul je inzien dat overmatig drankgebruik niet meer nodig is. Je lichaam kan zelfs zo gevoelig worden hiervoor dat een fastfood pizza, je misselijk maakt en krampen in je buik ervaart. Uiteindelijk zul je vaker kiezen voor de gezondere variant en inzien dat dit voedsel jouw lichaam versterkt. Door gezonder te eten houden we meer energie over op een dag en zullen we meer joy kunnen ervaren. Tijdens een awakening kun je wel last krijgen van voedselintoleranties, aangezien jouw lichaam letterlijk trauma's gaat verteren uit jouw verleden. Vaak worden naarmate de maanden/ jaren deze intoleranties minder, als we blijven luisteren naar ons lichaam.


5. Je zal 'vrienden'/familie eerder gedag zeggen.

Wanneer we spiritueel ontwaken zien we vaak in dat de meeste vrienden/ familie waar we mee omgaan niet meer op 1 lijn met ons zitten. Wij proberen namelijk eerlijker te kijken naar onszelf en de wereld om ons heen, maar zij blijven dan vaak achter in hun eigen droomwereld. We merken snel op dat er vooral wordt gepraat over oppervlakkige en onbelangrijke zaken. Aangezien wij dit wel nodig hebben om over te praten, leren we inzien dat deze mensen meer energie trekken dan geven. Dit betekent natuurlijk niet dat je iedereen gedag zegt, maar wel dat je bewustere keuzes maakt met wie je afspreekt, hoe lang en of het wel toegevoegde waarde heeft.


6. Je zal meer interesse krijgen in het lezen van boeken die je verder helpen op jouw spirituele pad.

De keuzes van je boeken, zullen vaker wat minder vermakend en oppervlakkig zijn. Je zult vaker kiezen voor boeken waar je wat van kunt leren, aangezien dit je verder brengt op jouw spirituele pad. Je wilt meer te weten komen over jezelf, methoden om jezelf te helpen zoals yoga en mediatie en de natuur.


7. Je ervaart de energie van de maan sterker en bent hier gevoeliger voor.

Wanneer we meer in contact met onszelf staan, zullen we de energie van de maan beter kunnen voelen. Je kunt dan tijdens de volle maan en nieuwe maan steeds vaker last hebben van slecht slapen, hoofdpijn, emotionele uitbarstingen, vermoeidheid, hartkloppingen en duizeligheid. Verzet je vooral niet tegen de symptomen die de maan met zich mee brengt, dit zal alles uiteindelijk alleen erger maken. Vaak ervaar je rond de cyclussen van de maan dromen die je iets te vertellen hebben of voorspellend zijn. Als je leert omgaan met de maan cyclussen, kun je uiteindelijk meer energie ervaren.


8. Je zult vaker tekenen van het universum ontvangen en hier voor openstaan/ toeval bestaat niet.

Je ziet steeds vaker engelennummers voorbij komen. Vooral het getal 11:11 dient zich vaker voor in jouw leven. Ook andere dubbele getallen proberen jouw iets te vertellen. Je kunt meer openstaan voor wat het universum je wilt vertellen. Er komen bijvoorbeeld steeds dieren op je pad die je niet vaak ziet of ze komen opeens vaak voor. Zelfs deze dieren hebben jouw iets te vertellen en hun spirituele betekenis kun je online vinden. Door naar deze signalen te luisteren, zul je steeds verder komen op jouw spirituele pad. Je zult ook steeds vaker déjà-vu’s en gevoelens van synchroniciteit (er lijken meerdere gebeurtenissen met elkaar verbonden te zijn, waardoor er een positieve of verrassende uitkomst ontstaat) ervaren.Comments


bottom of page